Home Забава Дваесет знаци дека детето е талентирано

Дваесет знаци дека детето е талентирано

37
0
SHARE

За секој родител неговото дете е вистински мал гениј, сепак постојат мали деца кои се разликуваат по своите интелектуални способности, пренесува курир.мк

Постојат знаци кои откриваат дали детето е талентирано.

Дваесет карактеристики на талентираните деца, но ниту едно дете ги нема сите овие карактеристики:

 

1. Учи брзо, лесно и ефикасно.

2. Има извонредно богат речник за нивната возраст.

3. Имаат одлична моќ на расудување.

4. Има необично добро помнење.

5. Покажува способност на самодисциплина.

6. Има склоност за ред, работа и дисциплина.

7. Ги разбира сложените поими. Во состојба е да ја разбере длабочината на проблемот и размислува за решение.

8. Покажува голема љубопитност за се околу себе. Поставува провокативни прашања.

9. Има успех во училиштето.

10. Има моќ на концентрација, интензивно внимание кое исклучува се друго.

11. Брзо одговараат на прашања.

12. Детето е снаодливо. Проблемите ги решаваат со генијални методи.

13. Поседуваат големи интересирање за наука или литература.

14. Има високо ниво на устно и писменото изразување.

15. Има моќ на расудување и концептуализација.

16. Покажува склоност кон уметноста.

17. Емотивно е стабилно.

18. Има тенденција да доминираат меѓу врсниците или одредени ситуации.

19. Покажува подготвеност да прифати комплексност.

20. Отворено е и лесно склопува пријателство.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here