Home Велес Столбовите на мостот кај Башино Село исчистени

Столбовите на мостот кај Башино Село исчистени

361
0
SHARE

Се чистат наносите на столбовите од мостот на реката Вардар кај Башино Село. Ова е редовна работа, велат од локалната самоуправа. Од таму додаваат дека активноста е неопходна со цел да се зачува стабилноста на мост кој поврзува важна сообраќајница.
Реализацијата на оваа активност е дел од Програмата за уредување на градежно земјиште. Неколку пати во годината Општината организира чистењето на столбовите на мостовите на реката Вардар. Ова е прво за оваа година.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here