Home Tags За Заедничка Македонија

Tag: За Заедничка Македонија

Втор ден протест „За заедничка Македонија“

„Ги повикуваме политичките партии, институциите, невладините организации да ја преиспитаат содржината на Тиранската декларација која со самото нејзино донесување го наруши мирот и спокој...

Мирен протест на „За заедничка Македонија“ во Велес

„Ова не е време кога треба да се објаснуваме , ова е време кога јасно и недвосмислено треба да се изјасни секој човек...

Втор ден протести. Граѓаните негодуваат на можната промена на Уставот

Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ вечерва го организираше вториот протестен марш. На овој начин организаторите велат дека граѓаните го искажуваат сопствениот револт против...

Протестен марш во Скопје

Граѓанската иницијатива за Заедничка Македонија попладнево го организираше првиот протестен марш. Збирно место беше пред Владата. Од таму насобраниот народ се движеше кон...