Home Tags Општина Велес

Tag: Општина Велес

Општински долг, СДСМ, Општина Велес

2016 година Општина Велес ја завршува со долг, обвинуваат денеска од СДСМ. Портпаролот Весна Стојанова Богоевска на прес конференција рече дека Општината има...

Столбовите на мостот кај Башино Село исчистени

Се чистат наносите на столбовите од мостот на реката Вардар кај Башино Село. Ова е редовна работа, велат од локалната самоуправа. Од таму додаваат...

Општина Велес ќе понуди нови локации за изградба

Генералниот урбанистички план на Општина Велес ќе претрпи поромени. Во моментов интензивно се работи на нови урбанистички планови во кои всушност се...

Започнува проектот „Реконструкција на улици“ во Чaлошево

Во населеното место Чалошево денеска започнаа подготвителните работи за асфалтирање на улици. Ова е дел од проектот „Реконструкција на улици“ кој ќе се реализира...

Нови Детални урбанистички планови основа за добар инфраструктурен развој

Општина Велес активно работи на полето на урбанистичкото планирање. Во 2017 година во Програмата за работа која ја донесе Советот предвидена е изработка на...

5.350 решенија за легализација на дивоградби во Општина Велес

Процесот на легализација во Општна Велес тече според предвидената динамика. Тоа е оценката на надлежните во локалната самоуправа. Денеска на прес конференција градоначалникот Славчо...

СДСМ наспроти Општина Велес

Општинската организација на СДСМ Велес обвинува за долгови на Општина Велес. Портпаролот Весна Стојанова Богоевска од партискаат говорница посочи дека долгот на Општината...

Во 2016 Општина Велес реализирала 41 инфраструктурен проект

Подобрување на инфраструктурата е еден од главните приоритети на кои работи Општина Велес. Надлежните информираат дека во изминатиот период се реализирани над 100 проекти,...