Home Tags Свети Трифун

Tag: Свети Трифун

Свети Трифун – Свети Валентин

Еден ден а два празника, 14 ти февруари. Свети Трифун и Свети Валентин. Првиот е наш, традиционален, вториот обнароден. Се обидовме да ја разрешиме...

Дегустација на вино и ракија во Неготино

Мостри од, 30 црвени, 18 бели вина и 14 ракии се натпреваруваа годинава во Неготина на манифестацијата за избор на најдобро произведени...