Home Tags Славчо Чадиев

Tag: Славчо Чадиев

На Мегдан на бел грав

Домаќинот Живко Христов родум токму од ова маало кој 25 години живее во странство вели дека само за овој ден се вратил во родниот...

Започнува проектот „Реконструкција на улици“ во Чaлошево

Во населеното место Чалошево денеска започнаа подготвителните работи за асфалтирање на улици. Ова е дел од проектот „Реконструкција на улици“ кој ќе се реализира...

15 училници во ООУ Кирил и Методиј во ...

15 училници и во ООУ Кирил и Методиј ќе добијат нов лик. Промената на електричната инсталација и подовите се дел од ...

Нови Детални урбанистички планови основа за добар инфраструктурен развој

Општина Велес активно работи на полето на урбанистичкото планирање. Во 2017 година во Програмата за работа која ја донесе Советот предвидена е изработка на...

5.350 решенија за легализација на дивоградби во Општина Велес

Процесот на легализација во Општна Велес тече според предвидената динамика. Тоа е оценката на надлежните во локалната самоуправа. Денеска на прес конференција градоначалникот Славчо...

Во 2016 Општина Велес реализирала 41 инфраструктурен проект

Подобрување на инфраструктурата е еден од главните приоритети на кои работи Општина Велес. Надлежните информираат дека во изминатиот период се реализирани над 100 проекти,...